Future Learning

 

BedrijfsinformatieVisie van de organisatieOrganisatiefocusDiensten en kostenCases

Naam organisatie: Future Learning BV

Adres: Rechtzaad 15, 4703 RC  Roosendaal

Website: www.futurelearning.nl

E-mail: info@futurelearning.nl

Telefoonnummer: 0165 700511

Aantal medewerkers: Future Learning werkt veel met ZZP’ers. Ze hebben een vaste kern van 10-15 medewerkers. Daarnaast hebben ze een flexibele schil van 10 ZZP’ers.

Opgericht in: 2012

Oprichters: Joke van Cappelle

 

Uitgebreide gegevens
Aantal klanten: 20

Aantal nieuwe gebruikers per jaar: in totaal meer dan 8.000

Aantal actieve cursussen: Honderden

Visie

Future Learning gelooft dat leren leuk moet zijn. Ook zijn zij van mening dat mensen hun hele leven lang moeten kunnen leren.
Vanuit deze gedachte zoekt Future Learning de leervorm die het beste bij uw organisatie past en gaan zij praktijkgericht te werk. Hierin kijken zij naar alle vormen van onderwijs of een combinatie hiervan. Indien nodig kan er ook maatwerk geleverd worden.
Zij geven begeleiding aan de organisatie bij het realiseren van de opleidingsstrategie en ondersteunen hierin een brede internationale markt.

Onderscheidend vermogen

Future Learning biedt een zeer compleet pakket aan diensten aan. Hun dienstverlening en aanpak zien zijn als onderscheidend. Elk project wordt uitgevoerd door een interdisciplinair team (ontwikkelaars, onderwijsontwerper, tester, animator, enz. onder leiding van een projectleider), dat wordt samengesteld aan de hand van de behoefte van de klant. Future Learning wordt toegankelijk en laagdrempelig beschouwd door het formaat van de organisatie.

Toekomst

Volgens Future Learning zijn er op dit moment al tal van dingen mogelijk op het gebied van e-learning.

In de nabije toekomst zullen deze nieuwe technieken in de praktijk gebracht gaan worden. Om dit te realiseren is volgens Future Learning een goed en betaalbaar LMS en LRS nodig. Ook zullen koppelingen van verschillende systemen een belangrijk onderdeel worden zoals bijvoorbeeld  TinCan en xAPI.
Daarnaast zijn Just-In-Time leren via mobiel en een gebruiksvriendelijke applicatie van essentieel belang voor de toekomstige leerder.
Future Learning is op dit moment bezig met het ontwikkelen van een toets app om aan deze vraag te kunnen voldoen. Ook wordt er ge-upgrade naar versie 5 van ILIAS, waarbij de responsiveness van de mobile versie van het platform aanzienlijk is verbeterd.
Daarnaast is Future Learning ook bezig met het offline beschikbaar kunnen maken van de e-learning content. Zo kunnen de leerders het materiaal op elk moment benaderen.

Voorheen lag de focus van Future Learning vooral op opleiders en ROC’s. Door de groei die het platform heeft doorgemaakt werd de focus ook steeds breder. Door deze groei is er een nieuwe focus ontstaan. Op dit moment richt Future Learning richt zich vooral op de volgende branches:

  • De technische sector
  • Transport en logistiek
  • Chemische sector
  • Zorginstellingen
  • Overheid zoals Ministerie van Defensie en NATO

Diensten

Future Learning maakt gebruik van het Open Source platform ILIAS. Daarnaast leveren zij een breed pakket aan diensten om aan elke vraag van de klant te kunnen voldoen.

Zo leveren zij ook maatwerk, op zowel technisch gebied als content, en kunnen zij ook aanvullende content leveren zoals games en multimedia door de multidisciplinaire schil waarmee zij werken.
Ook bieden zij ondersteuning in de vorm van consultancy en training. Het trainingsaanbod van Future Learning is zeer uitgebreid. Kijk hier voor een overzicht van de aangeboden trainingen: http://futurelearning.nl/future-learning-academy/

Platform

Future Learning heeft gekozen voor ILIAS, een opensource learning managementsysteem. ILIAS ondersteunt onder andere inhoudsbeheer (met SCORM 2004), toetsen/examens, evaluaties, social media, tools voor samenwerking en communicatie en voortgang.

Naast dit platform maken ze ook gebruik van de auteurtools Articulate en Captivate.
Future Learning heeft voor het gebruik van ILIAS gekozen omdat het platform volgens hen zeer gebruiksvriendelijk is en veel aan innovatie doet. Ook is maatwerk goed mogelijk en beschikt ILIAS over een échte eigen auteurstool.

Kosten
Inrichting omgeving
Future learning hanteert een standaard tarief van 5.000,- euro voor de eenmalige inrichting van het platform.

Hosting

Voor de hosting rekenen zij jaarlijks een bedrag van 2.000,- euro.
Daarnaast wordt er 3,- euro per cursist betaald.

Trainingen en advies
Een introductietraining bij Future Learning kost 200,- euro.
De overige trainingen zijn 450,- euro. Zie ook overzicht bij diensten voor alle trainingen.

Maatwerk software of content
Future Learning biedt de mogelijkheid voor maatwerk content en maatwerk software aan. Dit laatste wordt gedaan door middel van plug-ins op het standaard ILIAS platform.
Het creëren van maatwerk content is ook een belangrijk onderdeel van de diensten van Future Learning. Door het multidisciplinaire team kunnen zij ook op het gebied van content aan elke vraag van de klant voldoen.

Sint Franciscus Gasthuis, Rotterdam
Waarom is SFG overgestapt op ILIAS? Omdat ILIAS een erg goede html-editor heeft, heel gebruikersvriendelijk is – de inrichting wijst zich vanzelf -, een goede communicatiefunctie heeft…>meer

MCB Nederland B.V.
Hélène Beesems is HR- en Opleidingsadviseur van MCB Nederland B.V., groothandel in metaal. Hélène: “ILIAS kan volledig worden ingericht zoals wij het willen, namelijk heel visueel. …>meer

IOI Loders Croklaan
IOI Loders Croklaan verwerkt ruwe palmolie tot plantaardige oliën en vetten voor de voedsel-, diervoeder- en energie industrie. Ferry Out is manager Quality Assurance en verantwoordelijk voor de kwaliteit van managementsystemen waarbij opleidingen van medewerkers een belangrijk aspect is….>meer

facebooktwitterlinkedin