Icademy

 

BedrijfsinformatieVisie van de organisatieOrganisatiefocusDiensten en kostenCases

Naam organisatie: Icademy

Adres: Afrikaweg 53, 9407 TP Assen

Website: icademy.nl/zakelijk

E-mailinfo@icademy.nl

Telefoonnummer: 0592-377299

Aantal medewerkers: 12

Opgericht in: 2009

Oprichters: J.G. de Graaf en A.F. de Boer

Uitgebreide gegevens
Aantal klanten: meer dan 20, voornamelijk grote klanten in de retail (schoenenbranche / drogisterij)

Aantal nieuwe gebruikers per jaar: meer dan meer dan 10.000 nieuwe deelnemers per jaar

Aantal actieve cursussen:

 • 265 generieke online trainingen
 • 125 maatwerk trainingen

Visie
Icademy is van mening dat de wijze waarop mensen effectief leren, en de technologie die dit mogelijk maakt, zich in een voortdurend proces van verandering bevindt. Icademy wil flexibele, praktijkgerichte opleidingsproducten bieden die rekening houden met dit proces. Icademy wil herkend worden als een stabiele, maar ook als een innovatieve en professionele opleidingspartner. Voortdurend investeren in productontwikkeling en -innovatie is daarom noodzakelijk volgens Icademy.

Onderscheidend vermogen
Icademy biedt trainingen werknemersvaardigheden en trainingen op werkinhoudelijk vlak aan werkenden op MBO-niveau. De doelgroep (vaak MBO-niveau) en de werkomgeving stellen vaak bijzondere didactische eisen aan de trainingen, zoals kleine modules die direct toepasbaar zijn, of interactieve video. Het Icademy ontwikkelteam is gespecialiseerd in het vervaardigen van online leertrajecten voor deze groep in het bijzonder. Icademy wil zich onderscheiden van concurrenten zoals de Hema academy op basis van innovativiteit en geboden ondersteuning, maar ook op basis van de kostenstructuur van de dienstverlening.

Toekomst
De vormen van digitaal leren zullen volgens Icademy in de nabije toekomst sterk gaan veranderen. Educational Performance Support zal een steeds belangrijker deel van het digitaal leren vormen. Op de werkvloer is behoefte aan Micro Learning, direct toepasbare learning nuggets, die voor de uitoefening van de taak noodzakelijk zijn.

Korte interactieve video’s waarbij men de studievorderingen van iedere individuele deelnemer (in het huidige LMS van de klant) kan volgen zullen zeker deel gaan uitmaken van het digitale leren van de toekomst. Deze interactieve video’s zijn een vorm van ‘zelfeducatie’: het faciliteren van werkenden om met behulp van deze video’s en bestaande performance support systemen collega’s te ondersteunen bij de uitvoering van hun taak.

Icademy kan management trainingen verzorgen en trainingen voor de werkvloer van deze branches:

 • administratie en financieel
 • detailhandel en horeca
 • logistiek en transport
 • verkoop en sales
 • voeding, sport en gezondheid
 • woning en inrichting

Diensten
Icademy is in eerste instantie een opleider en in tweede instantie een platform waarop de klant opleidingen kan (laten) bouwen. Icademy heeft meer dan 265 trainingen beschikbaar die ofwel op het LMS van Icademy gevolgd kunnen worden ofwel in het LMS van de opdrachtgever kunnen worden geplaatst.

Daarnaast ontwikkelt Icademy ook maatwerktrainingen waarbij de standaardtrainingen als uitgangspunt dienen. Deze worden aangevuld met het materiaal / de wensen van de opdrachtgever.

Een nieuwe dienst is Icademy All you can learn. In het kader van de wettelijke scholingsverplichting vult Icademy deze verplichting volledig in. Medewerkers kunnen beschikken over (het totaal of een selectie uit) de 265 Icademy trainingen. Het beschikbaar stellen van de trainingen, de motivatie, registratie, controle en rapportage wordt bij deze dienst door Icademy verzorgd.

Platform
Kosten voor het gebruikmaken van het platform van Icademy, Monitor, zijn inbegrepen in de kosten voor de licentie.

Kosten
Inrichting omgeving
De kosten die verbonden zijn aan het inrichten van de omgeving bedragen € 2.995,- per jaar. Dit bedrag is inclusief het hosten van de trainingen en het genereren en verzenden (per email) van certificaten. Voor meer functionaliteit en service biedt Icademy de ‘Premium’-versie van Monitor voor 4.995,- per jaar. In de premiumversie heeft de opdrachtgever onder meer toegang tot de VIP-helpdesk, bestaat er de mogelijkheid om de import van de cursistgegevens door Icademy te laten verzorgen en wordt desgewenst eenmalig een maatwerkcertificaat ontworpen. Daarnaast biedt de Premiumversie de mogelijkheid om maatwerkrapportages te laten ontwikkelen.

Licenties
Als trainingen worden gevolgd in het LMS van Icademy zijn de licentiekosten tussen de € 3,95 en € 12,41 per persoon / per maand (afhankelijk van het volume).

Hosting
Niet van toepassing.

Maatwerk of standaard content
Een maatwerktraining kan worden ontwikkeld vanaf € 6.600,- (ex. BTW). De kosten voor het volgen van de standaardtrainingen in het LMS van de opdrachtgever zijn vanaf € 1.250,- per jaar. Dit bedrag is inclusief het hosten van trainingen en het genereren en verzenden (per e-mail) van de certificaten.

Opleiden leidt tot omzetverhoging

Doelgroep: Verkoopmedewerkers van een grote retailketen.
Onderwerpen training: Betere serviceverlening leidt tot meer verkopen.
Opzet trainingen:

Filiaalmanager:

 • Online training
 • Groepstraining

Verkoopmedewerkers:

 • Filiaalmanager instrueert eigen medewerkers
 • Online training verkoopmedewerkers
 • Gedurende de looptijd van het project krijgen de verkoopmedewerkers meerdere ‘learning nuggets’; korte interactieve videofilms waarin het handelen van een medewerker is vastgelegd, met aanbevelingen hoe te verbeteren. Deze aanpak leidt tot de gewenste gedragsaanpassing van de medewerkers.

Resultaat: 10% verhoging van de omzet van de filialen die aan deze gecontroleerde studie hebben meegedaan. De controlegroep betrof volledig ‘gelijkwaardige’ filialen (demagogie, personeelsbezetting en omzet). Opleider en retailketen hebben, in onderling overleg, besloten te gaan werken op basis van ‘No cure no pay’. Opleider wordt afgerekend op de meeromzet die met dit opleidingstraject wordt gerealiseerd.

Conclusie: Alle filialen worden (gefaseerd) volgens bovenstaande methodiek getraind.

 

facebooktwitterlinkedin