Pantapresenter

BedrijfsinformatieVisie van de organisatieOrganisatiefocusDiensten en kostenCases

Naam organisatie: PantaPresenter

Adres: Cacaokade 3, 5705 LA Helmond

Websitewww.pantapresenter.com

E-mailinfo@pantapresenter.com

Telefoonnummer: 0492-537 651

Aantal medewerkers: 8

Opgericht in: 2015

Oprichters: Willem Jan van den Broek en Robert van den Broek

Uitgebreide gegevens
Aantal klanten: Meer dan 20

Aantal nieuwe gebruikers per jaar: niet bekend

Aantal actieve cursussen: Meer dan 50

Visie
PantaPresenter ziet dat er op dit moment een duidelijke behoefte aan vertaling van bestaande opleidingen naar multimediale opleidingen. Tevens is er een behoefte aan een mix van leervormen.

Volgens Pantapresenter willen bedrijven die opleiden van informatie kennis maken en die kennis distribueren naar deelnemers en cursisten. Kennis borgen, overdragen en toegankelijk maken staat hierin centraal.

Onderscheidend vermogen
PantaPresenter wil een meedenker zijn op het gebied van leren voor hun klanten.
Ze nemen in het proces van realisatie de rol aannemen die van hen gevraagd wordt. Of dit nu de rol van onderwijsarchitecten, kennisdistributeurs, opleidingsadviseurs of multimedia experts is. Zij beantwoorden de opleidingsvragen voor bedrijven en instellingen en helpen hen de gewenste opleidingen te realiseren.
Pantapresenter ziet zich daarnaast als een onderscheidende aanbieder als het aankomt op het type platform, namelijk gericht op video, en de kostenstructuur van de dienstverlening. Ook de innovativiteit van de organisatie en de gebruikersvriendelijkheid en het platform.

Toekomst
Pantapresenter is van mening digitaal leren geen doel op zich is en dat techniek in dienst zou moeten staan van didactiek en niet andersom.

In de toekomst zullenvolgens hen dus eenvoudige tools die de distributie van kennis vereenvoudigen steeds belangrijker worden. Daarnaast zal het blended learning concept meer toegepast worden binnen organisaties.

Om hierop in te spelen zal Pantapresenter zich de komende jaren voornamelijk gaan richten op de feedback die ze van hun gebruikers terugkrijgen. Hierdoor kunnen ze de eigen producten verder optimaliseren. Daarnaast gaan ze zich focussen op de content die ontwikkeld kan worden voor educatieve doeleinden. Hierin willen ze de bedrijven en de instellingen ondersteunen bij de creatie van eductief verantwoorde content. Verder zullen ze aandacht blijven besteden aan het gebruikersgemak van de applicatie.

De primaire doelgroep van PantaPresenter zijn bedrijven en instellingen die op zoek naar tools voor de distributie van de aanwezige kennis.

Branches waar PantaPresenter actief is zijn onder andere logistiek en transport, zorg en veiligheid. Ook worden verschillende opleiders in uiteenlopende branches bediend.

Diensten
PantaPresenter biedt een online tool aan die gericht is op het aanbieden van online content waarbij video een centrale rol kan spelen. Deze tool wordt aangeboden via een SaaS constructie waarbij licentiekosten worden betaald.

Platform

Om bedrijven in het overdragen van kennis te voorzien heeft PantaPresenter een e-learningtool ontwikkelt waarmee ze het voor bedrijven en instellingen makkelijk willen maken om kennis te distribueren.

Het gebruik van video speelt een belangrijke rol in de tool van PantaPresenter en deze geeft dus ook uitgebreide extra tools ter ondersteining van de video. Ook is een auteursomgeving aanwezig en kan er vaak eenvoudig een koppeling gemaakt worden met een reeds gebruikt LMS worden. Indien dit niet aanwezig is kan PantaPresenter hun eigen mini LMS inzetten.

Verder onderscheidt de tool zich doordat deze is ontwikkeld samen met bedrijven die alles reeds in praktijk brengen. Daarnaast zien zij het platform ook als betrouwbaarheid, betaalbaar en gebruiksvriendelijk.

 

Kosten
Inrichting omgeving
Er zijn geen kosten verbonden aan het inrichten van de omgeving.

Hosting
Dit is inbegrepen in de licentiekosten. Ook het (onbeperkt) streamen van de video’s zit bij deze prijs inbegrepen.

Licenties

Per module of cursus wordt er slechts één prijs gerekend. Deze is dus niet afhankelijk van het aantal gebruikers of deelnermers aan een cursus.
De afnemer betaald per gepubliceerde module per maand een vast bedrag. Afhankelijk van het aantal modules worden er staffelprijzen gehanteerd.

Aantal modules/cursussen Kosten per licentie per maand
1-5 € 179,-
6-10 € 139,-
11-15 € 109,-
16-20  € 99,-
21-25 € 89,-
25+ Op aanvraag

Maatwerk content
Het moederbedrijf PantaMedia houdt zich bezig met de ontwikkeling en realisatie van content. Deze kan indien nodig ingeschakeld worden voor contentcreatie. Daarnaast werken zij hiervoor ook samen met partners.

Op dit moment zijn er nog geen cases beschikbaar.
facebooktwitterlinkedin