Readspeaker

 

BedrijfsinformatieVisie van de organisatieOrganisatiefocusDiensten en kostenCases

Naam organisatie: Readspeaker BV

Adres: Dolderseweg 2A, 3712 BP Huis ter Heide

Website: www.readspeaker.com/nl/

E-mailnederland@readspeaker.com

Telefoonnummer: 030 – 692 44 90

Aantal medewerkers: ongeveer 60 verdeeld over 12 kantoren (hoofdkantoor in Nederland en het technisch en support kantoor in Zweden, de overige kantoren zijn lokale saleskantoren)

Opgericht in: 1999

Oprichters: Niclas Bergström en Fredrik Larsson

Uitgebreide gegevens
Aantal klanten: enkele duizenden

Aantal nieuwe gebruikers per jaar: miljoenen wereldwijd (bijvoorbeeld de FIFA website verzorgd voor de world cup in Brazilië maar ook de website van de belastindienst en vele anderen). De Readspeaker stemmen kunnen ook in Learning Management Systemen worden geïntegreerd, voor de grootste LMS-en zijn plug-ins beschikbaar.

Aantal actieve cursussen: honderdduizenden

Visie
Readspeaker wil (educatieve) content verrijken met audio zodat de principes van Universal Design for Learning bereikt worden. UDL biedt een wetenschappelijk onderbouwd kader om tegemoet te komen aan diversiteit in leerstijlen, achtergronden, interesses en uitdagingen. Het aanbieden van audio past hierin en maakt het leerproces compleet. Volgens Readspeaker maakt audio ieder leerplatform toegankelijker en rijker.

Onderscheidend vermogen
Readspeaker levert TTS (text to speech / tekst naar spraak) technologie, een dienst die steeds vaker als aanvullend wordt gezien op een standaard LMS. De dienstverlening van Readspeaker is regelmatig al een standaard onderdeel van een LMS of kan worden geïntegreerd in e-learning content. Readspeaker wil zich onderscheiden op met name de betrouwbaarheid van de geleverde dienst, de kosten die relatief laag zijn bij veelvuldig gebruik en de schaalbaarheid van de toepassing (uitbreiding is eenvoudig, oa naar meerdere talen).

Toekomst
Digitaal leren wordt steeds belangrijker, de leeromgevingen worden steeds stabieler, de blend die toegepast wordt is steeds meer gevarieerd. Toepassing van audio in leeromgevingen is steeds meer een must, zeker ook als je denkt aan simulatie en gamification.

Readspeaker richt zich de laatste tijd veel / vooral op de educatieve branche: scholen, universiteiten en bedrijfsleven. Bij de ontsluiting van websites beperkt Readspeaker zich niet tot bepaalde branches.

Diensten
Readspeaker biedt voor het verrijken van (e-learning) content twee typen diensten aan: streaming en productie. Bij de eerste dienst wordt de content real time van audio voorzien met een vooraf geselecteerde stem zodra de gebruiker ReadSpeaker activeert. Bij de tweede dienst wordt de audio bij de content vooraf geproduceerd en handmatig toegevoegd aan de e-learning module, denk hierbij met name aan filmpjes, games etc. De Readspeaker functionaliteit kan worden verwerkt met grote auteurstools zoals Lectora en Articulate en op bijvoorbeeld het leerplatform van ANewSpring.

Platform
Readspeaker heeft geen eigen leerplatform maar is op een aantal leerplatforms standaard geïntegreerd. Daarnaast kunnen de diensten van ReadSpeaker worden geïmplementeerd op alle websites en leerplatformen. Afhankelijk van het platform wordt in overleg met de klant de beste koppeling bepaald.

Kosten
Inrichting omgeving
Er zijn veelal geen of minimale kosten verbonden aan het inrichten van een basis implementatie. Sommige partijen wensen echter een customized solution, in dat geval zijn er veelal wel kosten verbonden aan de inrichting van basisomgeving.

Licenties
De kosten voor de licenties hangen af van twee zaken:

  • Het type licentie – streaming of productie
  • De afnamehoeveelheid – hoe meer clicks / gebruikers, hoe lager de kosten.

In de meeste gevallen bedragen de kosten voor een licentie enkele euro’s per gebruiker.

Hosting
Dit is inbegrepen in de licentiekosten.

Maatwerk software of content
ReadSpeaker levert vaak implementaties op maat, dit maatwerk ontstaat vaak door een samenwerking tussen de technische afdeling van de klant en de technische afdeling van ReadSpeaker.

Helaas zijn de meeste e-learningomgevingen alleen beschikbaar voor medewerkers. Bijgevoegd tref je wel een aantal printscreens.

Schermafbeelding 2015-09-10 om 13.25.49 

Voor beeld en Readspeaker stem bij de kassatrainer, bekijk het bijbehorende filmpje op Youtube.

Schermafbeelding 2015-09-10 om 13.25.10 Schermafbeelding 2015-09-10 om 13.25.10

Uiteindelijk draait het natuurlijk om de kwaliteit en de diversiteit van de stemmen. Om alle mogelijkheden te beluisteren verwijzen we naar de website van Readspeaker: www.readspeaker.com/nl/

facebooktwitterlinkedin