The Courseware Company

 

BedrijfsinformatieVisie van de organisatieOrganisatiefocusDiensten en kostenCases

Naam organisatie: The Courseware Company

Adres: Sint Jacobsstraat 12, 3511 BS Utrecht

Website: www.courseware.nl

E-mail: info@courseware.nl

Telefoonnummer: 030 2399090

Aantal medewerkers: 18

Opgericht in: 1998

Oprichters: Coen Flach

Uitgebreide gegevens
Aantal klanten: meer dan 100 puur voor LMS dienstverlening, totaal ongeveer 500

Aantal nieuwe gebruikers per jaar: geen zicht op (extern)

Aantal actieve cursussen: geen zicht op (extern)

Visie
Leren is kennisdelen en samenwerken.

Leren en knowledge management zullen verdergaand (moeten) integreren, mede in het kader van de vergrijzing. Tevens is het zo dat de huidige generatie wil leren door zelf kennis te beheren en nieuwe kennis uit te vinden. Learning tools moeten deze manieren van leren, kennis delen en beheren, kunnen faciliteren.

Onderscheidend vermogen
The Courseware Company onderscheidt zich van de andere dienstverleners op het vlak van e-learning met name door haar type dienstverlening. Zij leveren en implementeren een aantal grotere LMS-en en e-learning auteurstools en doen zelf vrijwel niets op het vlak van contentontwikkeling. Door deze specialisatie zijn ze een grote speler op de markt van auteurstools en LMS-en.

Toekomst
The Courseware Company levert en implementeert software op het gebied van opleidings- en kennistechnologie. De uitgangspunten bij selectie van de gebruikte software zijn: continuïteit, de ambities voor de toekomst en internationaal acceptatie van het pakket. The Courseware Company werkt alleen samen met leveranciers die een gedegen visie hebben.

Doordat The Courseware Company zich specialiseert in het leveren en implementeren van LMS-oplossingen is het bedrijf in zeer veel branches actief. Toch zijn een aantal branches relatief vaker klant, te weten bedrijven uit de zorgsector, de zakelijke dienstverlening op administratief en financieel gebied, de detailhandel en de horeca, en bedrijven uit de logistiek en transport.

Diensten
The Courseware Company biedt concreet dienstverlening en ondersteuning bij twee grote LMS-en: NetDimensions en Totara. Daarnaast zijn ze leverancier van een aantal bekende auteurstools, waaronder SmartBuilder, Lectora, Articulate Studio en Storyline. Zoals eerder gezegd maken ze zelden tot nooit zelf content, daarvoor hebben ze partners als Bright Alley en TinQwise. Maatwerksoftware doen ze wel maar alleen als het moet. Ze raden het de meeste klanten af vanwege implementatie- en onderhoudskosten.

Platform
The Courseware Company ondersteunt, levert en implementeert twee internationaal opererende LMS-en: NetDimensions Talent Suite en TotaraLMS. NetD levert een zeer betrouwbaar, schaalbaar LMS met een grote naamsbekendheid waaraan echter ook een prijskaartje hangt. Totara LMS is van oorsprong gebaseerd op Moodle. Het is daardoor zeer betaalbaar en er vindt aan het LMS voortdurend innovatie plaats. Het is een geschikt LMS voor de retail.

Kosten
Inrichting omgeving
Eenmalige inrichtingskosten worden voor een LMS gefactureerd op offertebasis waarbij een uurtarief wordt gehanteerd tussen de 75 en de 150 euro per uur. De uiteindelijke inrichtingskosten zijn dus afhankelijk van de wensen van de klant. Heel veel zaken kan een klant (na een korte training) zelf doen. Bij de meeste klanten lopen de kosten van € 5.000 voor een simpele installatie tot € 25.000 voor een zeer uitgebreide en omgeving met veel koppelingen en maatwerk.

Hosting en licenties
Wordt gefactureerd in staffels, aflopend van 10 tot 1 euro / gebruiker / jaar. Hierbij is technisch beheer inbegrepen en een gratis online helpdesk voor benoemde contactpersonen van de klant.

Trainingen
Training: 350 euro / cursist / dag voor open inschrijving (indien aangeboden) of 1400 euro / dag voor een maatwerktraining.

Realisatie e-learningcontent
Doet The Courseware Company normaliter niet zelf. Voor e-learning content is een netwerk van ontwikkelpartners beschikbaar.

Maatwerk software
Maatwerk op de software wordt afgeraden vanwege kosten en onderhoud. Bovendien zijn met name de LMS pakketten zo goed configureerbaar dat maatwerk zelden nodig is.

Een aantal interessante cases met voorbeelden van gerealiseerde projecten van The Courseware Company is hier te vinden: http://www.courseware.nl/klanten.

facebooktwitterlinkedin